Ben van Omme is Zorgmedewerker van het Jaar in Emmen.
Ben van Omme is Zorgmedewerker van het Jaar in Emmen.

Zorgmedewerkers van het jaar 2020 Emmen bekend

Algemeen

EMMEN - De Zorgmedewerkers van het jaar 2020 van de gemeente Emmen zijn bekend. Het zijn Ben van Omme en Hanneke Katerberg.

Het tweetal is zaterdag uitgebreid het zonnetje gezet door Miss Emmen Mandy Laterie. Zij deelde ook de waardecheques uit aan de zorgmedewerkers.

De zorgmedewerkers hebben een heel druk jaar achter de rug en ook in dit jaar werken ze zich uit de naad om de corona-pandemie in goede banen te leiden. Dit was voor de winkeliers van Het Oude Centrum in Emmen aanleiding deze mensen eens in het zonnetje te zetten. Het publiek werd gevraagd kandidaten te nomineren. ,,De respons was groot’’, vertelt Willem Meijer, voorzitter van de Emmer winkeliersvereniging. ,,Het was vervolgens onwijs moeilijk om uit alle reacties een keuze te maken. Maar het is gelukt en we hebben erg genoten van de blijdschap van de winnaars.’’

De beide winnaars hebben een waardecheque ontvangen voor een overnachting in het nieuwe Fletcher-hotel, schoenen van Balij Schoenen, een outfit bij Kamst Mode (dame) en Fratello’s (heer) en een nieuwe coupe bij TrusT Hair and Fashion.

Ben van Omme is aangemeld door Ingrid van Omme. Hij werkt al 23 jaar als ambulanceverpleegkundige. Hij is vorig jaar tijdens de werk, waarbij veel extra ritten zijn gemaakt, besmet geraakt met het corona-virus en kampt nog dagelijks met de gevolgen van deze ziekte.

Hanneke Katerberg is aangemeld door haar dochter  Anne Katerberg. Zij werkt in De Horst. Hier verzorgt ze de bewoners met erg veel passie en liefde. Naast deze passie heeft ze twee jaar haar man verzorgd, die in 2018 ziek werd en in september 2020 is overleden. ,,Wij vinden dat mijn moeder hier heel sterk mee omgaat. Hoe erg het allemaal ook is’’, stelt haar dochter.

Hanneke Katerberg, de winnares bij de dames, met Miss Emmen  Mandy Laterie.