Simon Tibling plaatst de bal langs een speler van ADO Den Haag  (foto Gerrit Rijkens).
Simon Tibling plaatst de bal langs een speler van ADO Den Haag (foto Gerrit Rijkens).

FC Emmen kan niet winnen van ADO Den Haag

DEN HAAG - Het is FC Emmen gistermiddag niet gelukt te winnen van naaste concurrent ADO Den Haag. De 0-0 eindstand is teleurstellend omdat de geplaagde Emmenaren met een punt weinig opschieten.

FC Emmen begon de wedstrijd met Dennis Telgenkamp, Glenn Bijl, Miguel Araujo, Nick Bakker, Caner Cavlan, Simon Tibbling, Sergio Peña, Hilal Ben Moussa, Robbert de Vos, Michael de Leeuw en nieuweling Kerim Frei. Op jacht naar de broodnodige drie punten werd vanaf het begin druk gezet. Dat leverde in de 3e minuut de eerste hoekschop op. In eerste instantie werd de bal gekeerd, maar de afvallende bal leverde een schietkans op voor Frei die daar te weinig mee deed.

FC Emmen had de eerste twintig minuten het betere van het spel, maar doelpunten bleven uit. Dennis Telgenkamp moest één keer ingrijpen bij een aanval van de Zuid-Hollanders. De mooiste kans kreeg FC Emmen na een voorzet van Peña, maar De Leeuw kopte de bal tegen de paal en De Vos plaatste de afvallende bal simpel in de handen van de ADO-doelman. In de 43e minuut werd het nog even moeilijk voor FC Emmen na slecht uitverdedigen van Araujo. Telgenkamp kreeg een inzet niet onder controle, maar de afvallende bal werd door ADO Den Haag niet goed beoordeeld. Ruststand 0-0.

In de tweede helft nam de thuisclub al snel het initiatief en ontstonden er mogelijkheden om te scoren. FC Emmen, dat ongewijzigd uit de kleedkamer was gekomen, wist de nul echter vast te houden. In de 48e minuut hadden de bezoekers geluk, toen de bal via Michael de Leeuw en de paal in de handen van doelman Telgenkamp belandde. Rond de 55e minuut wist FC Emmen weer onder de druk van de thuisclub weg te komen, maar de Drenten waren minder dreigend dan voor rust. Na een uur spelen leverden twee hoekschoppen op rij niets op.

Emmen-trainer Lukkien bracht met nog een kwartier te gaan Anco Jansen in ten kost van van Robbert de Vos. Het leidde niet tot de felbegeerde doorbraak. ADO Den Haag was in de 78e minuut in de omschakeling gevaarlijk, maar doelman Telgenkamp bracht redding met zijn vuisten na een afstandsschot. Pech voor FC Emmen was dat Glenn Bijl in de 83e minuut weer met een blessure moest uitvallen. Keziah Veendorp kwam voor hem in het veld en Ben Moussa werd vervangen door Nikolai Laursen.

FC Emmen ging er in de slotfase vol voor en er volgde aanval na aanval op de doel van de thuisclub. ADO Den Haag wist via een snelle counter gevaarlijk te worden, waarna FC Emmen via een kopbal van Laursen het dichtst bij een treffer kwam. De ADO-doelman wist de bal rustig te plukken. Het bleef bij 0-0 en daar kreeg FC Emmen, dat een groot deel van de wedstrijd de bovenliggende partij was, iets te weinig. Aanvoerder Michael de Leeuw was na afloop dan ook niet echt tevreden: ,,Wij hadden deze wedstrijd gewoon moeten winnen.” Trainer Dick Lukkien vond zijn ploeg bij vlagen goed spelen, maar constateerde dat de laatste beslissende eindpass nog niet goed gaat. ,,Wij zijn aanvallend, maar ook achterin vaak, net niet doortastend genoeg. Tegen Heerenveen ging het al beter en vanavond is weer een stapje gezet.”