De supporters van FC Emmen willen er alles aan doen om hun club in de Eredivisie te houden. Foto: FC Emmen.
De supporters van FC Emmen willen er alles aan doen om hun club in de Eredivisie te houden. Foto: FC Emmen.

Supporters zamelen geld in voor nieuwe spelers FC Emmen

Algemeen

EMMEN - De fans van FC Emmen zijn een inzamelingsactie gestart om de club in staat te stellen nieuwe spelers te kopen.

De formatie van trainer Dick Lukkien verkeert in serieuze degradatienood en dat is de supporters van FC Emmen een doorn in het oog. Als er niet snel iets gebeurt, speelt FC Emmen komend seizoen weer in de eerste divisie. De ploeg staat onderaan en het gat naar de veilige plaatsen is groot.

De spelersgroep kan wel een kwaliteitsinjectie gebruiken en het supporterscollectief is daarom een actie gestart die tot en met 24 januari duurt. Iedereen die FC Emmen een warm hart toedraagt, wordt verzocht een donatie te doen. De opbrengst kan de club gebruiken om de selectie te versterken.

Met de inzamelingsactie Ga staan als je voor Emmen bent hoopt het supporterscollectief de club van extra transferbudget te voorzien in deze winterse transferperiode. ,,Nu we niet in het stadion kunnen zijn, is dit volgens ons de enige manier waarmee wij als supporters het gevoel krijgen dat wij er alles aan hebben gedaan om Emmen te behouden voor de Eredivisie. Al zou elke Drent maar één euro doneren, dan halen we al 500.000 euro binnen. Daarvan kan de club meerdere goede spelers aantrekken’’, laat men weten. Doneren kan via www.gastaanalsjevooremmenbent.nl.

Eind vorig jaar heeft FC Emmen alle sponsors al gevraagd om af te zien van compensatie voor de gemiste wedstrijden van dit seizoen. Ook dit geld wil men gebruiken om de selectie te versterken.