Caner Cavlan (rechts) in duel met Utrecht aanvoerder Mark van der Maarel. Foto: Bennie Wolbers.

FC Emmen gaat onderuit tegen FC Utrecht

Algemeen

EMMEN - De voetballers van FC Emmen hebben gisteravond de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht met 2-3 verloren. Bij rust leidden de Drenten nog met 2-1.

FC Utrecht nam vanaf het begin het heft in handen, Meteen moest doelman Dennis Telgenkamp een inzet van Gyrano Kerk over de achterlijn tikken en Mahi schoot de bal vlak daarna uit een voorzet van Elia net naast. Na een minuut of twintig kon FC Emmen pas wat terug doen. Miguel Araujo legde de bal op de mee opgekomen Caner Cavlan, maar de daaruit volgende voorzet bereikte geen Emmen- spelers. Ook een hoekschop van Sergio Penã werd door de mee opgekomen Nick Bakker naast gekopt.

Bij een volgende hoekschop van FC Emmen was doelman Oelschlägel de reddende engel voor FC Utrecht. Even later was het Eljero Elia, die de bal vanaf de zestien keurig binnenschoot (0-1). FC Emmen was het daarna even kwijt, maar herpakte zich. Anco Jansen werd op de rand van het strafschopgebied ten val gebracht. De toegekende vrije trap werd door Miguel Araujo keurig in de linker bovenhoek gekruld: 1-1.

Nadat eerst Bart Ramselaar de bal nog van dichtbij over het doel van Telgenkamp had gewipt, legde Lusa Bernadou nog een bal op de lat. Gyrano Kerk kon daarna FC Utrecht op voorsprong zetten, maar hij schoot de bal van buiten de zestien over het doel van Telgenkamp. FC Emmen zat in de laatste fase van de eerste helft goed in de wedstrijd en het was Bernadou die met een fantastische uithaal de stand op 2-1 wist te brengen.

Met nog drie kwartier te gaan kon FC Emmen dus misschien de eerste overwinning van dit seizoen gaan pakken. Het liep echter anders. FC Utrecht nam de regie volledig over. In de 60e minuut viel de gelijkmaker van Joris van Overeem. Emmen probeerde nog wat terug te doen. De thuisploeg kreeg wat kansjes, maar faalde in de afwerking. Ook enkele wissels haalden niets uit. Uiteindelijk velde Gyrano Kerk het vonnis over FC Emmen. Hij bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand op 2-3.

Debutant Ben Scholte krijgt geen centimeter ruimte. Foto: Bennie Wolbers.