Anco Jansen kan zijn tweede treffer maken maar Sergio Padt kan de bal nog net keren. Foto: Bennie Wolbers.
Anco Jansen kan zijn tweede treffer maken maar Sergio Padt kan de bal nog net keren. Foto: Bennie Wolbers.

FC Emmen knikkert FC Groningen uit de beker

Algemeen

EMMEN – FC Emmen heeft zich gisteravond verzekerd van een plaats bij de laatste zestien ploegen die dit seizoen strijden om de KNVB-beker. Op sportpark De Oude Meerdijk wonnen de Emmenaren na een 0-1 ruststand met 2-1 van FC Groningen.

Glenn Bijl zorgde voor de 1-1 en Anco Jansen tekende voor de 2-1. Emmen begon zonder de niet fitte Michael de Leeuw goed aan de wedstrijd. Keziah Veendorp was dichtbij de openingstreffer, maar tot twee keer toe werden zijn inzetten gekeerd door Azor Matusiwa en in tweede instantie door de liggende doelman Sergio Padt. Daarna had FC Emmen de pech dat een schot vanaf de zijkant door Ricardo van Rhijn enkele centimeters naast ging. Vlak daarna was het FC Groningen dat in de omschakeling op voorsprong kwam via Ramon Lundqvist. De eerste inzet wist Dennis Telgenkamp nog te stoppen, maar de afvallende bal werd langs de goalie geplaatst (0-1). 

Na de thee bracht Dick Lukkien Anco Jansen en Lentini Caciano voor Nikolai Laursen en Donis Avdijaj, waarmee FC Groningen het steeds moeilijker kreeg. Anco Jansen leek de eerste die zou toeslaan, maar een overtreding in de zestien van Matusiwa werd door scheidsrechter Blom niet met een penalty bestraft. Dit was echter uitstel van executie, want even later bereikt een prachtige dieptepass van Keziah Veendorp Glenn Bijl. Hij nam de bal goed aan en rondde beheerst af (1-1). Emmen ging daarna door en een blunder van Padt werd de inleiding voor de 2-1. Nadat de hard werkende Marko Kolar voor goed stoorwerk had gezorgd, kreeg Anco Jansen de bal in de voeten en scoorde hij de verdiende winnende treffer (2-1).