Ajax aanvoerder Dusan Tadic zoekt een opening en ondoet zich van onder anderen Glenn Bijl en Nikolai Laursen. Foto: Bennie Woilbers.
Ajax aanvoerder Dusan Tadic zoekt een opening en ondoet zich van onder anderen Glenn Bijl en Nikolai Laursen. Foto: Bennie Woilbers. Picasa

FC Emmen kansloos tegen Ajax

Algemeen

EMMEN - FC Emmen heeft zaterdag in eigen huis een kansloze 0-5 nederlaag geleden tegen Ajax.

Ajax opende in de 20e minuut de score via Davy Klaassen. Hij schoot de bal via het been van Emmenaar Miguel Araujo over doelman Felix Wiedwald. Daarna waren de Amsterdammers heer en meester. Labyad plaatst even later vanuit de lucht een diep gespeelde bal schitterend in de kruising achter Emmen doelman Felix Wiedwald (0-2). Daarna ging het snel, want even later bracht Traore de stand op 0-3 na een goede voorzet van Antony.

Beide ploegen begonnen met enkele frisse krachten aan de tweede helft. Bij Emmen kwam Donis Avdijaj in het veld. Hij verving Anco Jansen en bij Ajax konden Traore en Tadic gaan douchen. Zij werden vervangen door Promes en Huntelaar. Het spelbeeld veranderde er niet echt van want Ajax domineerde en Emmen kon alleen maar tegenhouden. Ajax wisselde daarna ook nog Ekkelenkamp en Neres voor Gravenberch en Antony. De volgende kans van Ajax kreeg Klaas-Jan Huntelaar, maar hij kwam net te kort om een voorzet van Labyad in het doel te tikken. FC Emmen-keeper Felix Wiedwald kon zich ook in deze fase onderscheiden door een inzet van Klaiber te keren. Pas na een uur spelen kreeg FC Emmen de eerste mogelijkheid via Nikolai Laursen, die na een snelle counter de bal over het doel van Onana knalde. Ajax scoorde wel. Nu was het Ekkelenkamp die de bal randje buitenspel tussen een aantal spelers voor de voeten kreeg en van dichtbij kon scoren (0-4). Invaller Promes bepaalde de eindstand op 0-5.

Emmen gaat vrijdagavond op bezoek bij Sparta.