Werk van Aldrik Salverda.
Werk van Aldrik Salverda.

Expositie Aldrik Salverda in De Fabriek verlengd

Algemeen

EMMEN - CBK Emmen heeft de expositie Drukker om ‘e Noord met werk van kunstenaar Aldrik Salverda verlengd. De werken zijn nu nog tot en met 24 januari te zien in De Fabriek in Emmen.

In oktober was beeldend kunstenaar en graficus Aldrik Salverda vijfendertig jaar graficus en drukker. Om dit jubileum te vieren, zijn op drie plaatsen in Noord-Nederland exposities van zijn werk. In Emmen toont Salverda naast eigen werk ook het grafiek van diverse kunstenaars en schrijvers voor wie hij in de afgelopen 35 jaar gedrukt heeft. Het gaat onder anderen om Jan Loman, Fie Werkman, Jan van der Zee en Ruloff Manuputty.

Salverda vroeg drie dichters en zes beeldend kunstenaars uit de drie noordelijke provincies om een bijdrage te leveren aan het jubileumportfolio Drukker om ’e Noord. Salverda maakte voor de map zeefdrukken van zes beeldend kunstenaars: Peter Hiemstra, Christiaan Kuitwaard, Ine van den Heuvel, Eline Krottje, Annemiek Vos en Aldrik Salverda.De dichters Suze Sanders, Tonko Ufkes en Eeltsje Hettinga schreven hun teksten met de hand op geschept papier. Salverda maakte ook daar zeefdrukken van.