Saskia van Goelst Meijer op de motorkap van de Oranje Draak. Voor haar ligt hond Kaira.
Saskia van Goelst Meijer op de motorkap van de Oranje Draak. Voor haar ligt hond Kaira.

Zieke Zwartemeerse maakt wereldreis met dubbele uitdaging

Algemeen

ZWARTEMEER - Wie haalt het in zijn hoofd om de wereld rond te reizen in een kleine oranje auto, de Oranje Draak? Met hond Kaira op de achterbank. Saskia van Goelst Meijer uit Zwartemeer gaat dat doen. 

Van Goelst Meijer houdt van een uitdaging. En van reizen. En ze heeft een missie: geld verwerven voor onderzoek naar kanker. De Zwartemeerse leeft zelf al enige jaren met eierstokkanker. Dat is opmerkelijk, want de levensverwachting bij eierstokkanker is kort. Haar behandelingen hadden boven verwachting effect, waardoor zij ‘extra tijd’ kreeg. Voor haar is het ondernemen van de reis een manier om een zinvolle invulling te geven aan haar leven, ondanks de beperkingen die de ziekte met zich meebrengt. 

Om het doel van de reis mogelijk te maken, is de Stichting Oranje Draak opgericht. Voor de kosten van de reis worden bedrijfssponsors gezocht, zodat alle verdere giften aan de stichting ook voor 100 procent naar het doel gaan: fondsen werven voor onderzoek naar de behandeling van en kwaliteit van leven bij eierstokkanker. Die gelden worden besteed in samenwerking met het KWF. 

Van Goelst Meijer vertrekt op 1 december. De reis gaat ongeveer 2 jaar duren. Ze begint in Nederland, maar gaat zo gauw het weer kan de grens over. Ze overnacht zoveel mogelijk bij mensen thuis of gaat kamperen. Onderweg wordt aandacht besteed aan projecten, initiatieven en activiteiten op het gebied van sociale rechtvaardigheid, duurzaamheid, wereldmuziek en sterke vrouwen. Projecten of activiteiten worden onderweg actief opgezocht en kunnen ook worden voorgedragen door belangstellenden van de stichting. 

Onderweg doet de Drentse doorlopend verslag van haar belevenissen en ervaringen. Ze is onder meer te volgen via sociale media. Alle informatie over de stichting, het doel en de manieren om te sponsoren of te doneren is te vinden op www.orangedragonfoundation.com.

Saskia van Goelst Meijer (1976) werkte jarenlang aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht, waar zij in 2015 promoveerde. Sinds 2009 woont zij in Drenthe. In 2017 kreeg zij eierstokkanker.