De deelnemers aan de bijzonder actie maken het reclamebord compleet met hun handtekening. (foto Bennie Wolbers)
De deelnemers aan de bijzonder actie maken het reclamebord compleet met hun handtekening. (foto Bennie Wolbers)

Voetbalvereniging Bargeres is bijzonder reclamebord rijker

Algemeen

EMMEN - Voetbalvereniging Bargeres is een bijzonder reclamebord rijker.

In verband met de huidige coronaregels en het wegvallen van verschillende sporten kunnen veel vereniging in financiële problemen komen. Voor enkele leden van zaterdag vijfdeklasser vv Bargeres was het tijd om in actie te komen. Zij kwamen met het idee om de club van 25 te vergroten met een tweeledig doel: de voetbalclub financieel steunen en de sociale contacten aan te halen.

De aan de Oringerbrink wonende leden gingen er op uit om tien straatgenoten te vinden die elk 25 euro wilden neertellen voor de club. In plaats van kleine bordjes met de namen van de leden van de Club van 25 in de kantine kon er nu een groot bord langs het hoofdveld worden geplaatst. 

Voorzitter Peter Santing is bijzonder blij met deze actie. ,,Toch bijzonder om op deze manier de club te ondersteunen. Wij hebben in de wijk 21 brinken en het zou mooi zijn als dit initiatief van de Oringerbrink een kettingreactie tot gevolg zal hebben en er zich nog meer straten aanmelden om deze actie te ondersteunen. Wij zijn hier in ieder geval al heel blij mee, want dat geeft ook wel aan dat ook in Bargeres in deze periode zonder voetbal het sociaal contact belangrijk is”.