Keziah Veendorp (3) ruimt koppend op. Foto: Bennie Wolbers.
Keziah Veendorp (3) ruimt koppend op. Foto: Bennie Wolbers.

FC Emmen na moeizame wedstrijd pas in slotfase langs Eindhoven

Algemeen

EMMEN - FC Emmen heeft zich woensdagavond dankzij een 2-0 overwinning op Eindhoven geplaatst voor de tweede ronde van de strijd om de KNVB Beker. In stadion De Oude Meerdijk werd aanvoerder Michael de Leeuw de matchwinner met twee treffers in de slotfase. 

Emmen startte matig. Het duurde twintig minuten voor de eerste kans te noteren viel. Lentini Caciano begon een actie op links, maar de bal eindigde niet bij een medespeler. Miguel Araujo probeerde vervolgens de afvallende bal binnen te schieten maar de inzet ging naast. Aan de ander kant kreeg FC Eindhoven ook een kans via Brian de Keersmaecker maar hij schoot tegen de paal. Even later voorkwam Ricardo van Rhijn een tegentreffer door een schot van Jort van de Sande te blokken.
In de tweede helft bracht Dick Lukkien Luciano Carty en Keziah Veendorp in de ploeg voor  Caciano en Van Rhijn. Al na vijf minuten zette Carty een goede combinatie op met De Leeuw, maar er zat nog net een Brabants been tussen het schot van de invaller.

Kort daarna was De Leeuw zelf dichtbij een treffer met een kopbal. Vervolgens had FC Emmen de pech dat Glenn Bijl geblesseerd raakte. Hij werd vervangen door Desevio Payne. Na iets meer dan een uur wist Emmen-doelman Felix Wiedwald met een mooie reactie de bal na een kopbal van Dico Jap Tjong buiten zijn doel te ranselen.

Een kwartier voor tijd leek er een verlenging aan te komen nadat Sekou Sidibe, Michael de Leeuw en Caner Cavlan net niet de goede richting vonden. Toch viel het doelpunt er voor FC Emmen. Cavlan veroverde de bal en bediende aanvoerder De Leeuw op maat. Alleen voor Eindhoven-doelman Swinkels maakte hij geen fout (1-0). In de slotfase moest Wiedwald nog een keer handelend ingrijpen bij een corner. In extra tijd scoorde FC Emmen nog een keer. Opnieuw was De Leeuw de gevierde man.

Michael de Leeuw ziet op de achtergrond hoe de bal bij de tweede paal binnenvalt en FC Emmen op 1-0 komt. Foto: Bennie Wolbers.