Afbeelding

Vluchten naar Scandinavian Mountains Airport uitgesteld

Algemeen

EELDE - Waar het oorspronkelijk de bedoeling was om vanaf 17 december vanaf Groningen Airport Eelde naar Scandinavian Mountains Airport te gaan vliegen, heeft BBI-Travel de eerste vlucht uitgesteld naar 21 januari. 

De vluchten worden twee keer per week uitgevoerd, waardoor ook een lang weekend of een midweek mogelijk is. Deze bestemming op de grens tussen Noorwegen en Zweden is een veelzijdige sneeuwbestemming voor bijvoorbeeld wintersport in de grootste skigebieden van Noorwegen (Trysil) en Zweden (Sälen) of andere winterreizen met husky- en sneeuwscooteravonturen.

Het is de wens van BBI Travel om bestemmingen aan te bieden waar mensen in de huidige corona-tijd heen kunnen, op een veilige manier en met een goed gevoel. ,,Er werd direct na onze aankondiging in augustus massaal enthousiast gereageerd en we werden direct overstelpt met aanvragen”, aldus directeur van BBI-Travel Henk van der Kooi. ,,We merkten gaandeweg de ontwikkelingen rond corona echter dat bij klanten onzekerheid ontstond en men minder snel overging tot het daadwerkelijk boeken. Daarnaast geldt er momenteel een quarantaineplicht voor Nederlanders die naar Noorwegen willen reizen en we wilden onze klanten hiermee niet pas op laatste moment confronteren. Het wegvallen van de Noorwegen-passagiers heeft ons doen besluiten rustigere tijden af te wacht. Maar laat duidelijk zijn, aan de bestemming ligt het niet, want Noorwegen en de streek Dalarna in Zweden is, helemaal in vergelijking met Nederland, nagenoeg coronavrij. Klanten reizen dus juist weg van alle corona-perikelen naar bestemmingen waar men volop de ruimte heeft en onbezorgd van een vakantie kan genieten.”