Diederik Samsom zal onder meer spreken over de Europese Green Deal.
Diederik Samsom zal onder meer spreken over de Europese Green Deal.

Diederik Samsom spreker op congres in Emmen

Algemeen

EMMEN - Diederik Samsom is 19 november een van de sprekers op New eMMergy Congres in Emmen. Het thema van het online-evenement is Waterstofeconomie in de versnelling

Voormalig PvdA-politicus Samsom is tegenwoordig kabinetschef van vice-voorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans. Hij is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Europese Green Deal. Zijn bijdrage gaat dan ook over dit onderwerp en de kansen daarbij voor Noord-Nederland. 

De Europese Green Deal is de routekaart om de economie van de Europese Unie duurzaam te maken. Waterstof is een belangrijk onderdeel van de oplossing om de doelstelling van de Europese Green Deal te verwezenlijken en Europa tegen 2050 klimaatneutraal te maken.

In Noord-Nederland is men volop bezig met de ontwikkelingen van de waterstofeconomie en bestaat de ambitie om de Europese waterstofkoploper te worden. Voor het New eMMergy Congres is het dan ook van grote toegevoegde waarde dat Diederik Samsom het belang van de ontwikkelingen op het gebied van waterstof vanuit zijn (Europese) perspectief toelicht. Op deze manier krijgen deelnemers inzicht in de Europese plannen en hoe ze deze kunnen verbinden aan lokale initiatieven.

Meer informatie over het congres is te vinden op www.newemmergy.nl.