Regelmatig stond doelman Jordy Tent in deze wedstrijd onder druk. Deze inzet tikt de goalie van Angelslo de bal over de lat. (foto Bennie Wolbers)

Sc Angelslo verliest thuis van SCN

Algemeen

EMMEN - Sc Angelslo heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen SCN met 1-3 verloren.

De wedstrijd in de 4e klasse D begon aardig. Beide ploegen speelden goed voetbal en het tempo lag hoog. SCN was de betere ploeg en kreeg een goede kans om op voorsprong te komen, maar Jordy Tent stond op de goede plek. Ook Angelslo kreeg twee kansen maar Abe de Jong schoot net naast en Ali Arslan schoot recht op de keeper.

Even later neemt SCN toch een voorsprong. Na een fout in de verdediging tikt Erwin Smale in de 25e minuut de bal hard achter Tent. SCN bleef hierna de betere ploeg, terwijl SC Angelslo wel enkele mogelijkheden kreeg om gelijk te maken. Vlak voor rust kregen beide ploegen nog goede mogelijkheden maar die werden niet benut.

Na de thee stond er een ander SC Angelslo in het veld. Met veel druk zetten werd SCN op eigen helft vastgezet. De thuisploeg kreeg goede kansen, maar de spitsen hadden hun vizier niet op scherp staan. SCN speelde vooral op de counter en toen achterin een verdediger van Angelslo uitgleed, was Patrick Aasman er als de kippen bij om zijn ploeg in de 63e minuut op een 0-2 voorsprong te zetten. SC Angelslo had wel het betere van het spel in de 2e helft, maar wist de kansen die het kreeg niet te benutten. In de 85e minuut was het nog wel invaller Yoran Reinderink, die de bal binnen schoot na een steekbal van Gezim Luli (1-2). SCN speelde nu vooral de lange bal om de overwinning binnen te slepen. Toen Erwin Smale de bal opnieuw door een foutje achterin voor de voeten kreeg, maakte hij het prima af en bepaalde hij de eindstand op 1-3. SC Angelslo had meer verdiend, maar benutte de kansen die het kreeg niet.