Robin Knegt met de cheque van Terra Emmen (foto Tineke Oosterhuis).
Robin Knegt met de cheque van Terra Emmen (foto Tineke Oosterhuis).

Terra Emmen helpt leerling bij actie voor hulphond

Algemeen

EMMEN - De 17-jarige Robin Knegt uit Emmen is een inzamelingsactie gestart voor een hulphond. Dinsdag ontving ze een waardecheque van 3000 euro van haar eigen school, Terra Emmen. 

Robin heeft PTSS, is autistisch en kampt met zware depressies. Hoewel ze nog jong is, heeft ze al veel meegemaakt in haar leven. Door haar beperkingen is een normaal leven lastig. De prikkels op school tijdens een pauze bijvoorbeeld – pratende studenten, de drukte in de kantine, knisperende boterhamzakjes, mondkapjes, lachende mensen – maakt dat ze zich moeilijk kan concentreren en dat ze blokkeert.

Een hulphond zou haar het leven een stuk gemakkelijker kunnen maken. Robin is nu afhankelijk van zorgverleners die alleen tijdens kantooruren bereikbaar zijn. Daarna houdt de hulp op. Een hulphond is er 24 uur per dag en merkt al vroeg dat bijvoorbeeld het stressniveau te hoog wordt. De hulphond kan in deze situaties steun bieden. Met een hulphond wordt de zelfstandigheid van Robin vergroot, bovendien zorgt de hond voor structuur. 

Maar er hangt een behoorlijk prijskaartje aan zo’n speciaal voor Robin opgeleide hulphond: 16.000 euro en dit wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Daarom zette ze zelf een inzamelingsactie op, waarbij ze hulp kreeg van haar eigen school.

De directie van Terra MBO Emmen was geraakt door het verhaal van Robin en besloot daarom een bedrag van 3000 euro te doneren. Door deze royale donatie komt de realisatie van een hulphond een stuk dichterbij voor Robin. Het bedrag komt voort uit de verkoop van oude meubels van de school. Terra Emmen is afgelopen zomervakantie verhuisd naar een nieuwe vestiging aan de Huizingsbrinkweg.