Jannie Vos van De Sperwers vult het chequebedrag in. Onder meer burgemeester Van Oosterhout kijkt toe (foto Bennie Wolbers).
Jannie Vos van De Sperwers vult het chequebedrag in. Onder meer burgemeester Van Oosterhout kijkt toe (foto Bennie Wolbers).

20 Mille van De Sperwers voor Sigrid’s Garden

Algemeen

EMMEN - Atletiekvereniging De Sperwers uit Emmen heeft ruim 20.000 euro bijeengebracht voor inloophuis Sigrid’s Garden. De cheque werd vrijdagmiddag door burgemeester Eric van Oosterhout overhandigd. Sigrid’s Garden is een ontmoetingsplek in Emmen voor iedereen die met kanker te maken heeft of heeft gehad. 

Het geld, in totaal 20.012,90 euro, is ingezameld door middel van een estafetteloop. De opbrengst werd bekend gemaakt door Jannie Vos van De Sperwers en Lon Claasen van het Nationaal Fonds tegen Kanker. Zij vulden het exacte bedrag in op de cheque.  

Op 7 maart van dit jaar bestond EAC De Sperwers zestig jaar. Ter gelegenheid hiervan organiseerde de vereniging de Sperwers 60 Hondsrugestafetteloop. Het parcours liep over de Hondsrug van Groningen naar Emmen over een afstand van in totaal 60 kilometer. Lopers van elk niveau konden aan deze sponsorloop ten bate van Sigrid’s Garden deelnemen, ware het niet dat het evenement vanwege de corona-uitbraak moest worden afgelast. De loop is inmiddels verplaatst naar 2021.

Op het moment van de afgelasting was de voorinschrijving al van start gegaan en ook de sponsoractie draaide volop. Er was sprake van een groot succes en daarom werd besloten alvast een deel van het bedrag te overhandigen aan Sigrid’s Garden. Het Nationaal Fonds tegen Kanker werd bereid gevonden het sponsorbedrag te verdubbelen met een maximum van 10.000 euro.

Voorafgaand aan de aanbieding van de cheque werd een toelichting gegeven over de betrokkenheid van De Sperwers bij het fit maken en houden van (ex-)kankerpatiënten. De Emmer vereniging heeft voor hen een aparte loopgroep. Ook de rol van het Nederlands Fonds tegen Kanker bij het initiatief werd belicht. 

De cheque werd in ontvangst genomen door Gudule Visser, de bestuursvoorzitter van Sigrid’s Garden. In haar dankwoord gaf ze aan dat het bedrag veel hoger is dan verwacht. Sigrid’s Garden gaat het bedrag gebruiken om de keuken te verbouwen.

Blijdschap na de aanbieding van de cheque (foto Bennie Wolbers).