Twee weken van Aldrik Salverda.
Twee weken van Aldrik Salverda.

Drukker om ‘e Noord in De Fabriek Emmen

Algemeen

EMMEN - In De Fabriek in Emmen is vanaf zaterdag 10 oktober de expositie Drukker om ‘e Noord te zien. Hierbij wordt werk getoond van beeldend kunstenaar en graficus Aldrik Salverda.

Salverda viert deze maand zijn 35-jarig jubileum als graficus en drukker. Om dat te vieren, zijn er op drie plaatsen in Noord-Nederland exposities van zijn werk. Bij de tentoonstelling in Centrum Beeldende Kunst Emmen toont hij naast eigen werk ook grafiek van diverse kunstenaars en schrijvers voor wie hij in de afgelopen 35 jaar gedrukt heeft. Het gaat onder anderen om Jan Loman, Fie Werkman, Jan van der Zee en Ruloff Manuputty. 

Ter ere van het jubileum maakte Salverda een map met werk van kunstenaars en dichters uit de drie noordelijke provincies. Salverda vroeg drie dichters en zes beeldend kunstenaars om een bijdrage te leveren aan het jubileumportfolio Drukker om ’e Noord.
Salverda maakte voor de map zeefdrukken van zes beeldend kunstenaars: Peter Hiemstra, Christiaan Kuitwaard, Ine van den Heuvel, Eline Krottje, Annemiek Vos en Aldrik Salverda. De dichters Suze Sanders, Tonko Ufkes en Eeltsje Hettinga schreven hun teksten met de hand op geschept papier. Salverda maakte ook daar zeefdrukken van.

In De Fabriek is ook ander werk te zien van de kunstenaars die aan de jubileummap hebben meegewerkt. De jubileummap Drukker om ‘e Noord verschijnt in een oplage van 50 exemplaren. De expositie loopt tot en met 13 december.