Het gele logo van Staan staat op de achterkant van de shirts van FC Emmen.
Het gele logo van Staan staat op de achterkant van de shirts van FC Emmen.

Finance-specialist Staan nieuwe shirtsponsor FC Emmen

Algemeen

EMMEN - Staan Finance is dit seizoen een van de drie shirtsponsors van FC Emmen. Naast EasyToys en ArboNed schittert het gele logo van Staan op de achterkant van het tenue. De voetbalclub gaat zo in korte tijd van nul sponsors naar drie betrouwbare partners op het shirt.

FC Emmen leek het eerder door alle ophef over EasyToys dit seizoen zonder shirtsponsor te moeten stellen. Staan zag mogelijkheden en door razendsnelle actie is de deal binnen enkele dagen tot stand gekomen. Een week eerder kenden beide partijen elkaar nog niet. De huidige samenwerking geldt voor de duur van één seizoen. Beide partijen hebben direct de ambitie uitgesproken om een langdurige en duurzame samenwerking aan te gaan.


Het is opvallend dat een bedrijf uit de Randstad er voor kiest om een provincieclub uit Drenthe te sponsoren. Maar volgens Danny ‘t Hoen van Staan is dit logischer dan het in eerste instantie lijkt. ,,Toen FC Emmen nog geen hoofdsponsor had, hebben we direct contact gezocht met de club. De combinatie van ambitie en een gezond financieel beleid hebben geleid tot mooie resultaten op het hoogste voetbalniveau van Nederland. Dat spreekt ons enorm aan. Wij hebben als Staan via inzet en volharding ook een plek in onze eigen eredivisie veroverd. Als grote speler op het gebied van Finance Recruitment en Interim Professionals vinden wij het mooi dat FC Emmen groot durft te denken en met een professionele aanpak de gevestigde orde uitdaagt. Daar herkennen wij ons in en wij denken dat FC Emmen met de steun van Staan van uitdager naar een vaste waarde in de eredivisie kan doorgroeien.”

Voor FC Emmen betekent de sponsoring door Staan letterlijk een flinke steun in de rug. Ben Haverkort, commercieel directeur van de club: ,,In de gesprekken met Staan ging het over de trots, ambitie en toegankelijkheid waar wij allebei voor staan. Die combinatie maakt dat we uitstekend bij elkaar passen en we zijn dan ook erg verheugd dat we Staan kunnen presenteren als rugsponsor. Het kan snel gaan in het voetbal, dat blijkt maar weer. Eerst leek het erop dat we met alleen ArboNed op de mouw van het shirt zouden spelen, maar nu zullen zowel EasyToys, ArboNed als Staan op het tenue prijken.”