Afbeelding

Judo in Erica een groot succes

Algemeen

ERICA - De judolessen die na de zomervakantie gestart zijn in Erica zijn een succes.

Na de zomervakantie is er gestart met deze lessen in Erica. In de sporthal aan de Veenschapswijk worden door Judo Drenthe wekelijks op de donderdag lessen gegeven. Judo Drenthe is een stichting die zich bezighoudt met het promoten van de Japanse krijgskunst.  

De stichting heeft ook een drietal weken lessen verzorgd op basisschool De Brummelbos, waar kinderen kennis hebben kunnen maken met de sport die bekend staat om plezier en respect. Inmiddels heeft de club een kleine twintig judoka’s die wekelijks in Erica de kneepjes van het vak leren van Sandra en Stefan van Ballegooijen. Deze twee judoka’s draaien mee in de nationale top.

Kinderen die willen meedoen aan de judolessen kunnen zich op donderdag in de sporthal melden. Kinderen tot en met vijf jaar trainen van 16.15 tot 16.45 uur en kinderen van zes jaar en ouder van 16.45 tot 17.45 uur. Tijdens de proefperiode krijgen de kinderen een leenpak van de vereniging. Men kan een maand gratis deelnemen. Meer informatie is te vinden op www.judodrenthe.nl.