Yara van Kerkhof vertelt. De leerlingen en Eric van Oosterhout luisteren geboeid (foto Gemeente Emmen).
Yara van Kerkhof vertelt. De leerlingen en Eric van Oosterhout luisteren geboeid (foto Gemeente Emmen).

Yara van Kerkhof vertelt in Emmen

Algemeen

EMMEN - Shorttrackster Yara van Kerkhof heeft gisteren een bezoek gebracht aan Emmen. Ze vertelde over haar sport op obs Emmermeer en de Sint Fransschool in Emmermeer.

Emmen is een van de gaststeden van de Nationale Sportweek van NOC*NSF. Tot en met zondag staan tal van sportieve activiteiten op het programma. Voor de organisatie werkt de gemeente nauw samen met de sportclubs in Emmen. Doel van de sportweek is het stimuleren van bewegen en sportbeoefening, ook bij jongeren. Vooral bij deze groep  is het sporten een stuk minder geworden sinds de uitbraak van corona. 

Van Kerkhof werd bij haar schoolbezoeken begeleid door burgemeester en sportliefhebber Eric van Oosterhout. De leerlingen luisterden geboeid naar het verhaal van de shorttrackster die zevenvoudig Europees kampioen is op de 3000 meter aflossing. Ook nam ze deel aan de Olympische Spelen van 2018 in Zuid-Korea, waar ze zilver won op de 500 meter en brons op de 3000 meter aflossing. Yara van Kerkhof is de eerste Nederlandse vrouw die een Olympische medaille heeft gewonnen bij het vrouwenshorttrack.