Schoonebeek was in de 2e helft vaak rond de zestien van het SVV '04 te vinden. Hier probeert Leon Steffens een opening langs Joost Thiel(4) te vinden. (foto Bennie Wolbers)
Schoonebeek was in de 2e helft vaak rond de zestien van het SVV '04 te vinden. Hier probeert Leon Steffens een opening langs Joost Thiel(4) te vinden. (foto Bennie Wolbers)

Schoonebeek naar volgende ronde ten koste van SVV ‘04

Algemeen

SCHOONEBEEK - Terwijl Protos in poule 288 na winst een 4-3 winst op Schoonebeek en een 1-1 gelijkspel tegen SVV ‘04 op 6 punten stond, moesten SVV ‘04 en Schoonebeek in de laatste poulewedstrijd vechten voor een plek in de volgende ronde. 

SVV ‘04 stond op twee punten na een 1-1 tegen Protos en een 2-2 gelijkspel tegen De Treffers ‘16, terwijl Schoonebeek op 3 punten stond door de 5-0 winst op de De Treffers ‘16. De wedstrijd op sportpark De Kampen had gezien het vele publiek toch wel een echte derbysfeer. 

De thuisclub ging daar het beste mee om door al vrij snel via Stan Sibon op een 1-0 voorsprong te komen. In de eerste helft golfde het spel wat op en neer en was er niet echt een bovenliggende partij, maar de thuisclub leek de wedsstrijd al voor de thee in het slot te gooien toen Rik Piek zijn ploeg op een 2-0 voorsprong wist te zetten. De ruststand werd 2-0, maar in de tweede helft stond er een Schoonebeek in het veld dat zich niet zo maar naar de slachtbank lieten leiden. In de 52e minuut leverde de aanvalsdrift de aansluiting op via een doelpunt van Leon Steffens: 1-2. 

Tien minuten later viel zelfs de 2-2 door Twan Steffens. SVV ‘04 begreep dat er iets moest gebeuren want Schoonebeek leek ontketend. Het was Rick Piek die met zijn tweede treffer SVV ‘04 op voorsprong wist te zetten: 3-2. Met nog twintig minuten te gaan, werd het toch nog spannend. Uiteindelijk kreeg Schoonebeek toch nog waar het ook recht op had en dat was een punt. Leon Steffens zorgde op de valreep voor een 3-3 eindstand.