De vlaai is een echte lekkernij.
De vlaai is een echte lekkernij.

‘t Vlaaienbackertje overgenomen door Versbaker Van Veenen Emmermeer

Algemeen

EMMEN - Versbakker Van Veenen Emmermeer heeft ‘t Vlaaienbackertje in Emmen overgenomen. Roelof Venema van ‘t Vlaaienbackertje heeft de ovens zondag definitief uitgezet, Hij gaat van z’n pensioen genieten.

In 2019 heeft Venema de winkel met lunchroom aan het Raadhuisplein al gesloten. Vanaf toen konden de welbekende vlaaien alleen nog telefonisch of via de website besteld worden. Vanuit zijn bakkerij op het industrieterrein bezorgde hij nog dagelijks de vlaaien bij bedrijven en particulieren. 

Met het oog op zij pensionering ging Venema op zoek naar een opvolger om het geheel over te nemen. Die vond hij in Jan Bult van Versbakker Van Veenen Emmermeer. Inmiddels is de website overgegaan naar deze banketbakkerij. Natuurlijk niet zonder dat Venema de bekende recepten heeft gedeeld met Bult en alles is uitgetest om dezelfde smaak te kunnen garanderen. En dat gaat volgens beide vakbakkers helemaal goed komen.

In principe verandert er niet veel. Het telefoonnummer blijft ongewijzigd (0591-641111) en de website om te bestellen ook: www.vlaaienbackertje.nl. Net als voorheen wordt er bezorgd, maar het is nu ook mogelijk de vlaaien af te halen in de winkel Van Veenen Emmermeer aan de Middenhaag 357. In verband met de overname geldt een actie: gedurende de maand september zijn de vlaaien in de winkel extra scherp geprijsd. Een hele luxe vlaai kost 10 euro en een halve luxe vlaai 5 euro. Jan Bult en zijn medewerkers zijn blij over de uitbreiding en staan klaar om iedereen te helpen.