Vincent van Gogh in Drenthe. In Emmen wordt hierover een lezing gegeven.
Vincent van Gogh in Drenthe. In Emmen wordt hierover een lezing gegeven.

Lezing over Vincent van Gogh in Drenthe

Algemeen

EMMEN - Hannie de Graaf geeft vrijdag 2 oktober in Emmen een lezing over Vincent van Gogh en de tijd dat hij in Drenthe verbleef. De bijeenkomst in de bibliotheek aan het Noorderplein begint om 10.30 uur. 

Op 2 oktober is het precies 137 jaar geleden dat de schilder per trekschuit vanuit Hoogeveen arriveerde in Nieuw-Amsterdam. Hij huurde een kamer in het logement van de familie Scholte. Het pand, dat door sloop werd bedreigd, is inmiddels gerestaureerd en teruggebracht in de stijl zoals het er in 1883 uit zag

In 2003 werd het huis officieel geopend door Vincent Willem van Gogh, een achterneef van Theo, de broer van Vincent. Hij was onder de indruk van het Van Gogh-Huis, een museum op de plek waar Vincent twee maanden woonde.

Hannie de Graaf is vrijwillig medewerker in het Van Gogh-Huis en heeft zich achttien jaar lang verdiept in het leven van Vincent en de kunstgeschiedenis er omheen. In haar presentatie vertelt zij het verhaal van Van Gogh met de nadruk op de Drentse periode.

Kaarten voor deze lezing zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek Emmen. In verband met de regels rondom het Coronavirus is iedereen verplicht zich van tevoren aan te melden. De toegang is niet gratis.