Afbeelding

Vliegen vanaf Eelde naar Scandinavische sneeuw

Algemeen

EELDE - BBI-Travel gaat vanaf 17 december vanaf Groningen Airport Eelde vliegen op de Scandinavian Mountains. Het gaat om georganiseerde reizen naar dit gebied op de grens tussen Noorwegen en Zweden.

De Scandinavian Mountains is een wintersportbestemming met verbindingen naar de grootste skigebieden van Noorwegen (Trysil) en Zweden (Sälen). Ook zijn van hieruit andere winterreizen mogelijk met husky- en sneeuwscooteravonturen. De vluchten worden twee keer per week aangeboden, op donderdag en zondag, waardoor ook een lang weekend of een midweek mogelijk is. 

,,Door te gaan vliegen vanaf Groningen Airport Eelde, ontsnappen we bij vertrek al aan de massa en besparen we onze reizigers de lange rijen die we van Schiphol kennen”, aldus Henk van der Kooi, directeur van BBI-Travel. ,,We hebben onze ideeën getoetst bij een bekende viroloog van het UMCG en die was niet alleen enthousiast, maar dacht mee over hoe we dit succesvol konden maken. We gaan coronaveilige reizen naar schone en veilige bestemmingen aanbieden.” 

Groningen Airport Eelde is enthousiast over de plannen van BBI-Travel. Woordvoerder Jonas van Dorp: ,,We zijn blij met de stap van BBI-Travel om deze prachtige winterbestemming toe te voegen aan het aanbod vanaf Groningen Airport Eelde. Dit is een waardevolle aanvulling op ons bestemmingenpallet, passend bij de vraag vanuit onze regio en ver daarbuiten. Vooral in de huidige periode.’’ 

Touroperator BBI-Travel overweegt op nog meer bestemmingen in Scandinavië te gaan vliegen vanaf Eelde. Van der Kooi: ,,Het gaat om populaire plaatsen in onder andere IJsland, Fins Lapland en Noord-Noorwegen. Scandinavian Mountains is de eerste van zeven nieuwe winterbestemmingen. Groningen Airport Eelde is daarvoor ideaal gelegen.’’

De vluchten worden uitgevoerd door luchtvaartmaatschappij European Charter Jet in samenwerking met AirX. BBI-Travel bestaat al 55 jaar. Het vakantieaanbod omvat naast Finland, IJsland, Scandinavië ook Ierland en Canada. Tevens kunnen zeereizen geboekt worden langs de kust van Noorwegen, Spitsbergen, Groenland, Alaska en Antarctica.