Simon Tibbling houdt controle tussen enkele Zwollenaren (foto: Bennie Wolbers).
Simon Tibbling houdt controle tussen enkele Zwollenaren (foto: Bennie Wolbers).

FC Emmen kan ook niet winnen van PEC Zwolle

Algemeen

EMMEN  - FC Emmen heeft maandagavond geen potten kunnen breken in de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle. De ploeg van trainer Dick Lukkien ging met 0-1 onderuit.

FC Emmen is nog duidelijk zoekende, maar de start van de competitie nadert met rasse schreden. De roodwitten beginnen het nieuwe seizoen in de eredivisie op 12 september met een thuiswedstrijd tegen VVV Venlo. 

Lukkien zag tegen Zwolle vooral in de eerste helft een beter spelend FC Emmen dan in de voorgaande oefenwedstrijden. Emmen speelde nog steeds zonder Anco Jansen en Nikolai Laursen. Zij herstellen van blessures. Marko Kolar moest wegens ziekte verstek laten gaan. 

FC Emmen was zeker in de eerste helft en het begin van de tweede helft beter dan in de voorgaande wedstrijden. In de eerste helft kreeg Peña nog wel de beste kans, maar hij kreeg geen controle over de bal. PEC Zwolle deed het niet beter, want Emmen doelman Dennis Telgenkamp hoefde geen enkele keer in actie te komen. 

In de tweede helft werden de Zwollenaren iets dreigender en kreeg Telgenkamp meer werk te doen dan hem lief was. Uiteindelijk viel dan toch de treffer voor de Zwollenaren. Een kwartier voor tijd werd een voorzet vanaf de zijkant door oud Emmen-spits Reza Ghoochannejhad via de voet van doelman Telgenkamp tegen het net geplaatst.