De vliegers zorgden voor een sfeervol plaatje (foto: Bennie Wolbers).
De vliegers zorgden voor een sfeervol plaatje (foto: Bennie Wolbers).

Vliegerfestival Emmen ondanks corona goed bezocht

Algemeen

EMMEN - Het vliegerfestival dat afgelopen weekend in Emmen is gehouden, mocht zich ondanks corona en de daarbij horende regels in een goede publieke belangstelling verheugen.

Burgemeester Eric van Oosterhout kwam vrijdagavond naar het festivalterrein bij de Grote Rietplas om het jaarlijkse vliegerfeest te open. Hij deed dat door het ontsteken van de Vliegerfestivalvlam. Met behulp van enkele kinderen werd daarna ook nog een aantal witte duiven de lucht in gestuurd. Het was wel even een weg zoeken voor de duiven tussen allerlei vliegers, waaronder een levensgrote kat, die ondanks de mindere wind al in de lucht hingen, maar de duiven verdwenen uiteindelijk in de verte.

De organisatie van dit evenement was in handen  van vliegerclub Stijgkracht. Gerrie Enninga is vanaf het begin betrokken bij het vliegerfestijn. ,,Het was nog even spannend of het dit jaar allemaal wel door kon gaan door de coronacrisis, maar door de ruimte die wij hier hebben kunnen wij de RIVM-regels goed volgen. We hebben borden met daarop alle regels geplaatst en de publieksfaciliteiten zijn voortdurend extra ontsmet. Wij hadden wel minder deelname dan wij gewend zijn, maar er stonden ruim 180 deelnemers op de camping, waaronder ook vliegerliefhebbers uit Duitsland, Denemarken en Joegoslavië. Wij hebben deze keer wel allerlei clinics moeten beperken gezien de crisis.”