De collectanten van het Prinses Beatrix Spierfonds gaan weer op pad.
De collectanten van het Prinses Beatrix Spierfonds gaan weer op pad.

Spierfonds gaat collecteren

Algemeen

EMMEN - Het Prinses Beatrix Spierfonds houdt van 6 tot en met 12 september z’n jaarlijkse collecteweek. In het hele land gaan vrijwilligers langs de deuren. In Nederland hebben 200.000 mensen een spierziekte.

Mensen met een spierziekte leven momenteel in angst om besmet te raken met corona. Dit virus is voor hen levensgevaarlijk. Dit bewijst hoe hard wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten nodig is.

De collecteweek is één van de belangrijkste inkomstenbronnen voor de financiering van wetenschappelijk onderzoek. Dit jaar leunt het Spierfonds nog meer op de collecte, omdat veel evenementen en sponsoracties niet door zijn gegaan vanwege de coronamaatregelen. Het Spierfonds krijgt geen subsidie en is dus volledig afhankelijk van donaties en de inzet van vrijwilligers.  

Uiteraard respecteren alle vrijwilligers de RIVM-richtlijn om 1,5 meter afstand te houden. Dit kan gemakkelijk door de vele innovatieve mogelijkheden om contactloos en veilig te collecteren. Bijvoorbeeld via een iDEAL QR-code die te vinden is op de collectebus en donatieflyers voor in de brievenbus. Ook is er dit jaar extra aandacht voor digitaal collecteren op social media en via WhatsApp.

Er zijn wel 600 verschillende spierziekten. Ze zijn vaak erfelijk, soms dodelijk, en allemaal werken ze verlammend op de spieren. Een ziekte die de spieren aantast, tast het hele lichaam en daarmee ook het hele leven van een persoon aan. Meer informatie is te vinden op www.spierfonds.nl. Wie het Prinses Beatrix Spierfonds wil steunen, kan doneren via ABN Amro NL02 ABNA 0548.29.23.45.