Tjeerd Dijkhuis is trots op zijn speld en trofee. (foto Bennie Wolbers)
Tjeerd Dijkhuis is trots op zijn speld en trofee. (foto Bennie Wolbers)

Tjeerd Dijkhuis lid van verdienste Z&PC De Kikker

Algemeen

EMMEN - Tijdens de jaarvergadering van de Emmer zwem en poloclub De Kikker is Tjeerd Dijkhuis donderdagavond benoemd tot lid van verdienste.

Tjeerd Dijkhuis is al 50 jaar lid van de vereniging en vervulde in al die jaren naast zijn actieve carrière als zwemmer meerdere functies als bestuurslid en vrijwilliger. Het algemeen bestuur van De Kikker wil met het opspelden van de Zilveren Kikker zijn waardering uitspreken voor de grote inzet van Tjeerd Dijkhuis als lid van de vereniging.

Voorzitter Mike Roozeboom noemde een aantal specifieke kenmerken van de jubilaris voordat hij de Zilveren Kikker kon opspelden: ,,Zwom als een koelkast, was vaak de snelste, lang bestuurslid, uitstekende scheidsrechter, lomp maar eerlijk en soms een grote mond, een klein, maar echt Kikkerhart en Dijkhuis had een grote rol bij het nieuwe zwembad”. Naast de titel lid van verdienste kreeg Dijkhuis ook nog de Ome Gerrit-trofee overhandigd. Hij kreeg de trofee, die genoemd is naar een supervrijwilliger uit de beginjaren van De Kikker, voor zijn grote inzet als vrijwilliger. 

Dijkhuis komt daarmee in het rijtje van illustere namen bij De Kikker als het duo Gerben Kunstman/Mark de Jonge, Jan Dirk Huizing en Oleg Grooten. Tijdens de vergadering werd ook nog op gepaste wijze afscheid genomen van secretaris Jurgita Suikstaite, die na zes jaar aan iets anders toe is.