Liefhebbers van oude treinen komen volop aan hun trekken in Erica.
Liefhebbers van oude treinen komen volop aan hun trekken in Erica.

Parade nieuwe stijl bij Smalspoormuseum Erica

Algemeen

ERICA - Smalspoormuseum Erica is druk bezig met de organisatie van de treinenparade die zaterdag 29 en zondag 30 augustus op het programma staat. Vanwege de corona-uitbraak vindt het evenement op een andere manier plaats dan normaal het geval is.

Een paar honderd bezoekers op het perron, kijkend naar de treinen en luisterend naar de presentatie kan dit jaar niet. Het museum heeft echter een oplossing gevonden. Men plaatst de treinen nu op sporen die zelden gebruikt worden. De bezoekers krijgen een boekje met alle gegevens van de treinen en wandelen van trein naar trein. Zo kan het museum de bezoekersstroom eenvoudig over het hele terrein verspreiden. Bij een aantal treinen staan medewerkers om toelichting te geven of een demonstratie te verzorgen.

De route is voorzien van rustplaatsen. Verder kan treinen zien rijden en doen historische graafmachines oude tijden herleven. Uiteraard rijdt de nieuwe kindertrein. In de Zuidhal van het museum wordt een grote modelspoorbaan opgebouwd. Er zijn de gehele dag rondritten door het Amsterdamsche Veld en alles wordt muzikaal opgeluisterd met klanken van draaiorgel De Turfsteker.

Bezoekers zijn zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur welkom. Aanmelden kan via www.smalspoorcentrum.nl.