Berend Keuter met onderscheiding, zijn familie en Eric van Oosterhout (foto Bennie Wolbers).
Berend Keuter met onderscheiding, zijn familie en Eric van Oosterhout (foto Bennie Wolbers).

Koninklijke onderscheiding voor Berend Keuter

Algemeen

BARGER OOSTERVELD - Berend Keuter uit Barger-Oosterveld is zaterdagmiddag koninklijk onderscheiden. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De versierselen werden uitgereikt op het sportpark van SVBO. Toen burgemeester Eric van Oosterhout hier verscheen, was Keuter nog in de veronderstelling dat hij alleen maar kwam om te kijken hoe de coronaregels door de voetbalclub worden toegepast. Keuter werd snel uit de droom geholpen, toen de onderscheiding te voorschijn kwam. 

Berend Keuter is als vrijwilliger al meer dan 50 jaar betrokken bij de plaatselijke voetbaltrots SVBO. In deze jaren heeft hij aan diverse functies invulling gegeven en in meerdere besturen een bijdrage geleverd aan de positieve ontwikkelingen die SVBO in afgelopen 75 jaren heeft doorgemaakt. Met name zijn inzet voor de jeugd wordt gezien als essentieel. Keuter is sinds jaar en dag jeugdtrainer en voorzitter van de jeugdcommissie en heeft in deze rol talloze jeugdspelers op een positieve en enthousiaste wijze kennis laten maken met de voetbalsport. Tegelijk is hij een goede mentor gebleken voor hun ontwikkeling op sociaal-maatschappelijk gebied.

Naast zijn rol als jeugdtrainer is Berend Keuter als bestuurslid en plaatsvervangend voorzitter al jaren betrokken bij de inrichting en het onderhouden van de accommodatie. Verder is hij lid van de kantinecommissie en lid van de activiteitencommissie. Zijn tomeloze inzet is in de regio niet onopgemerkt gebleven, want in 2013 werd de SVBO-er tijdens de jaarlijkse Sportverkiezing al uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar in de gemeente Emmen. 

In verband met de coronaregels overhandigde Van Oosterhout de koninklijke onderscheiding aan Roy, de zoon van Berend, die de eer had om de versierselen op te spelden.