Het strand van de Grote Rietplas is een populaire plek voor dagrecreatie (foto gemeente Emmen).
Het strand van de Grote Rietplas is een populaire plek voor dagrecreatie (foto gemeente Emmen).

Toiletten met bewaking bij Rietplas

Algemeen

EMMEN - Bij de Grote Rietplas in Emmen is vorige week een toiletunit met bewakingscamera’s geplaatst. De sanitaire ruimte staat bij het Rietstrand. Een eerdere voorziening viel ten prooi aan vernielzucht.

Met de beveiligde toiletruimte probeert de gemeente Emmen te voorkomen dat de vandalen opnieuw toeslaan. Het strand van de Grote Rietplas is erg populair en kan daarom niet zonder een goede toiletvoorziening. 

De staat van mobiele toiletten bij de Rietplas is al langer een probleem. Vorige zomer gebeurde het ook al dat ze kort en klein geslagen werden. Enkele weken geleden was het weer raak. De dixie-toiletten waren voor de zekerheid aan een lantaarnpaal bevestigd, maar dit mocht niet baten. De sanitaire ruimte die nu geplaatst is, heeft de vorm van een keet en is een stuk robuuster.

Ondertussen wordt ook gewerkt aan een permanente oplossing. De gemeente is op zoek naar een ondernemer die op deze locatie een paviljoen met toiletten wil realiseren. Daarmee zou dagrecreatie bij de Grote Rietplas nog aantrekkelijker worden. Ondernemers kunnen zich bij de gemeente melden en hun plannen voorleggen. Het voorkeursplan kan rekenen op steun van de gemeente.