Tijdens de Spirit of Nature-wandeling wordt 'afgestemd op de natuur'. Deze kikker is er klaar voor (foto Staatsbosbeheer).
Tijdens de Spirit of Nature-wandeling wordt 'afgestemd op de natuur'. Deze kikker is er klaar voor (foto Staatsbosbeheer).

‘Relaxed zomergevoel’ dankzij Staatsbosbeheer

Algemeen

DROUWEN - Staatsbosbeheer organiseert vrijdag 21 augustus een Spirit of Nature-wandeling in de bossen rond Drouwen. De opzet is de deelnemers een ‘relaxed zomergevoel’ te  geven. 

Na de vakantie mist menigeen het echte zomergevoel. Het gevoel van ‘niets moeten’, ‘vertragen’, ‘tijd voor jezelf’ en ‘wat is het hier mooi!’. Staatsbosbeheer heeft de oplossing met een wandeling onder leiding van Gabriëlle Kuijer van Intuitive Trails. 

De wandeling start aan het begin van de avond. Er wordt in een rustig tempo en deels in stilte gelopen. De sfeer waarin dit gebeurt, wordt beeldend door Staatsbosbeheer omschreven: ,,Onderweg nemen we de tijd om te ontspannen en te ervaren waar we zijn. Wanneer het wat later wordt, merken we dat er van alles verandert: het licht wordt zachter en kleuren nemen af in intensiteit. Vogels praten de dag nog even door en gaan slapen; geuren komen en gaan’’, zo belooft de natuurbeheerder. 

Wie hierna het echte zomergevoel nog niet te pakken heeft, hoeft niet te wanhopen. Het wordt nog mooier, want volgens Staatsbosbeheer kan er ook worden ‘afgestemd op wat de natuur doet’. ,,Dit helpt om bij jezelf naar binnen te kijken en te ervaren wat deze periode met jou doet. Daarom nemen we ook de tijd voor een meditatie of een mijmering. Dat draagt bij aan ons (zelf)inzicht, (zelf)vertrouwen en innerlijke kalmte’’, zo weet Staatsbosbeheer. Men krijgt ruim de tijd om tot de juiste inzichten te geraken, want de wandeling duurt tussen de drie en vier uur. 

De Spirit of Nature-wandeling start om 18.00 uur. De kosten zijn 19,50 euro per persoon. Het vertrek is bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen. Het aantal deelnemers bedraagt maximaal tien. Men dient 16 jaar of ouder te zijn. Aanmelden is verplicht. Dit kan via www.staatsbosbeheer.nl/SpiritDrenthe.