Een van de werken van Sylvia Schenderling.
Een van de werken van Sylvia Schenderling.

Sylvia Schenderling toont werk in Emmer-Compas

Algemeen

EMMER-COMPASCUUM - Sylvia Schenderling exposeert vanaf 8 augustus schilderijen in Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum.

Schenderling, woonachtig in Emmen, had al vroeg belangstelling voor kunst. Haar vader maakte kunstzinnige interieurobjecten uit smeedijzer. Ze is gaan schilderen toen zij verhuisde uit Den Haag en de rust in Drenthe vond. 

Schenderling heeft cursussen en masterclasses gevolgd, maar is hoofdzakelijk autodidact. Eigenwijs als ze is, wil ze haar inspiratie en ideeën vormgeven vanuit haar hart en intuïtie. Eerst ontstonden de abstracte schilderijen zoals de serie ‘Memories from Atlantis’. Later ging ze experimenteren met intuïtieve portretten met gemengde technieken. 

De expositie wordt op zaterdag 8 augustus om 14.00 uur geopend. De kunstenaresse zal dan aanwezig zijn om iets over haar werk te vertellen. Buiten is gelegenheid om te zitten. Belangstellenden zijn van harte welkom, maar wel na aanmelding via e-mail beeldbrengers@gmail.com. De expositie is te zien tot en met 27 september. Galerie Beeldbrengers is elke zaterdag en zondag open van 10.00 tot 16.00 uur. Het adres is Oosterdiep WZ 7A.