Dit beeld is in augustus weer te zien bij de Grote Rietplas.
Dit beeld is in augustus weer te zien bij de Grote Rietplas.

32e Vliegerfestival in Emmen gaat door

Algemeen

EMMEN - Bij de Grote Rietplas in Emmen vindt van 21 tot en met 23 augustus de 32e editie van het Vliegerfestival plaats. Het kleurrijke spektakel kent dit keer als centraal thema ‘75 Jaar Vliegeren in vrijheid’.

Ook dit keer zijn vliegers in allerlei vormen en maten te bewonderen, waaronder een kat met zes jongen en een dierentuin. Er is een vliegerschool aanwezig en er zijn diverse demonstraties en recordpogingen. Verder is er een uitgebreid randprogramma met kunst, Jinky’s Mikmak Theatershow en schminkclowns. In een speciale goede doelen-tent zijn een grabbelton en het rad van fortuin aanwezig. 

Net als in voorgaande jaren is er ook dit keer veel ruimte voor muziek. Op vrijdag is er een avond met countrymuziek en zaterdagavond Ierse folk met een vuurwerkshow op het podium aan het water. Zondagmiddag volgt een grote veiling voor het goede doel.

Veel belangstelling zal ongetwijfeld uitgaan naar de poging een nieuw hoogterecord te vestigen. Dit gebeurt zowel op zaterdag als zondag. Het streven is de vlieger tot boven de 1000 meter in de lucht te brengen. De maximale hoogte die in de vergunning is toegestaan, is 1100 meter. 

Het spektakel wordt vrijdag om 19.30 uur officieel geopend door burgemeester Eric van Oosterhout. Het festivalterrein bij de Grote Rietplas is zeer ruim, waardoor de coronarichtlijnen goed kunnen worden nageleefd. Wel heeft de organisatie afgezien van de vlieger knutsel-workshop voor kinderen. In plaats daarvan wordt een kleurwedstrijd gehouden, waarmee mooie vliegers zijn te winnen. Het festival is te bezoeken op vrijdag van 17.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.