De Braakhekke is trots op het predikaat Gezonde School (foto:Jan Anninga).
De Braakhekke is trots op het predikaat Gezonde School (foto:Jan Anninga).

Scholen in Emmen scoren met gezonde voeding

Algemeen

EMMEN - Steeds meer basisscholen  in de gemeente Emmen behalen mooie resultaten met lessen over gezonde voeding. Vorige week was het feest op twee basisscholen. Cbs De Braakhekke in Emmer-Compascuum werd beloond met het vignet Gezonde School en de kinderen van de middenbouw van de Thriantaschool in Emmen kregen een kookboek met hun eigen winnende recept.

Wethouder Robert Kleine (Jeugd en Onderwijs) overhandigde het themacertificaat en het kookboekje aan de leerlingen. ,,Ik ben ontzettend trots op de leerlingen en leerkrachten van deze scholen. Ze laten zien dat verstandig eten heel erg leuk én lekker is. Daar voelen de kinderen zich beter door en ze groeien gezonder op.” Begin dit jaar wonnen de kinderen van de Thriantaschool uit Emmen de kinderkookwedstrijd Kindermenu 2.0. Het winnende recept Rainbow veggie crispy chicken staat op de menukaart van restaurant Parc Sandur en in een kookboek met alle deelnemende recepten. 

De Braakhekke werkt al jaren om kinderen gezond op te laten groeien en hoopt daar als school een steentje aan te kunnen bijdragen. Directeur Joyce Seijbel: ,,We zijn daarom erg content met deze beloning. Onder andere de invoering van gezonde traktaties werpt haar vruchten af. Gezondere, minder zoete producten geven onze leerlingen meer en langer energie wat de schoolprestaties ten goede komt.”

Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Na het behalen van minimaal één themacertificaat mag de school zich gedurende drie jaar een Gezonde School noemen. Inmiddels telt de gemeente Emmen elf van deze scholen.

De provincie Drenthe, Jong Leren Eten en Drenthe Gezond daagden restaurants en basisscholen uit om mee te doen aan de kookwedstrijd Kindermenu 2.0. Het doel van de wedstrijd is om een lekker, regionaal én gezond kindermenu op de kaart te krijgen bij Drentse restaurants.
Het kookboek wordt uitgereikt (foto: Jan Anninga).