Het onderkomen in Murcia (Spanje) waar een Drentse kunstenaar een maand lang gratis mag wonen en werken.
Het onderkomen in Murcia (Spanje) waar een Drentse kunstenaar een maand lang gratis mag wonen en werken.

Drentse kunstenaars gratis op inspiratiereis

Algemeen

EMMEN - Centrum Beeldende Kunst (CBK) Emmen is op zoek naar drie kunstenaars die uitgezonden willen worden op inspiratiereis naar Murcia (Spanje), Leipzig (Duitsland) of Rotterdam. Ze mogen hier een maand lang gratis verblijven in een woning met atelier.

Voor de trip komen alleen professionele kunstenaars in aanmerking. Verder geldt als eis dat ze in de provincie Dren­the woonachtig moeten zijn. 

De bijzondere actie draagt de naam ‘Artist in residency’. Het idee erachter is dat de kunstenaars in een nieuwe omgeving nieuwe ideeën op kunnen doen. Tegelijk kunnen ze hun beeldende werk buiten de landsgrenzen laten zien. Om alles goed uit de verf te laten komen, krijgen de uitverkoren kunstenaars op iedere locatie hulp van collega’s. Het nieuwe werk dat ze tijdens het inspiratieverblijf creëren, zal volgend jaar van maart tot en met mei getoond worden in De Fabriek, een van de locaties van CBK Emmen.

Kunstenaars die in aanmerking willen komen voor een van de inspiratiereizen kunnen tot 15 augustus een selectie van hun recente werk insturen. Het moet gaan om minimaal tien afbeeldingen. Ook moeten ze hun CV én de motivatie voor de gewenste locatie bijvoegen. Alle informatie is te vinden op cbkemmen.nl (push-pull-present). Eind augustus wordt bekend gemaakt welke kunstenaars geselecteerd zijn. 

Voor Artist in residency werkt CBK Emmen samen met de Stichting Kunst en Cultuur. Het gaat om een project in het kader van ‘Artist in Space’ van de Noordenaars, financieel mogelijk gemaakt door We the North en het Mondriaan Fonds.