De collecte voor het Rode Kruis in deze regio is dit jaar digitaal.
De collecte voor het Rode Kruis in deze regio is dit jaar digitaal.

Collecte voor Rode Kruis dit keer online

Algemeen

EMMEN - De jaarlijkse collecte voor het Rode Kruis in Emmen en Borger-Odoorn vindt dit keer online plaats. Ook worden er folders verspreid met een QR-code. De inzameling is van 21 tot en met 27 juni.

In voorgaande jaren gingen de collectanten met een collectebus langs de deuren om geld in te zamelen. Dat is nu een stuk lastiger in verband met de coronacrisis en daarom is gekozen voor een digitale variant.

De collectanten kunnen een digitale collectebus aanmaken via rodekruis.digicollect.nl. Ze kunnen deze vervolgens delen via social media, whatsapp of e-mail en kunnen precies zien wat zij ophalen. Ze kunnen een motivatie toevoegen om aan te geven waarom ze voor het Rode Kruis collecteren. Behalve via een online collectebus kan men ook doneren door het scannen van de QR code op de flyer die huis-aan-huis verspreid wordt. 

De opbrengst van de collecte gaat naar de lokale hulpverleningsactiviteiten van het Rode Kruis. Vrijwilligers zijn wekelijks meerdere dagen actief bij de Voedselbank Emmen, om te helpen ruim 700 pakketten voor Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden klaar te maken en te verspreiden. Voor de coronacrisis zorgde de afdeling voor EHBO-lessen en stonden de vrijwilligers als hulpverlener op vele evenementen zoals Alles Kids, de Triathlon Klazienaveen, bij wedstrijden van FC Emmen, de dogwalk van Schutrups en nog veel meer.