Hoofdrolspeler Andrew Scott in 'All of Us Strangers'.
Hoofdrolspeler Andrew Scott in 'All of Us Strangers'.

Filmhuis Emmen draait ‘All of Us Strangers’

Algemeen

EMMEN - Filmhuis Emmen vertoont maandag 13 mei de film ‘All of Us Strangers’. De voorstelling in Kinepolis begint om 20.00 uur en wordt voorafgegaan door een korte inleiding door Hilde van der Wal, programmeur bij het Internationaal Filmfestival Assen (IFA).

Bezoekers van IFA 2024 vielen massaal voor ‘All of Us Strangers’ en riepen de film van Andrew Haigh uit tot publieksfavoriet. De film gaat over het innerlijke leven van een eenzame man en roept vragen op over hoe om te gaan met verlies en eenzaamheid. De sterke personages zijn op zich al ontroerend, maar de film is ook actueel in een tijd waarin eenzaamheid toeneemt. 

Adam (Andrew Scott) is een vereenzaamde schrijver met een writer’s block. Op zoek naar inspiratie keert hij terug naar zijn geboortedorp en ouderlijk huis. Daar treft hij zijn vader en moeder, net zoals ze waren voordat ze dertig jaar eerder omkwamen bij een auto-ongeluk. Adam is zielsgelukkig, vooral omdat hij eindelijk de kans krijgt om gesprekken te voeren die het noodlot hem ontnomen had. 

Het thema van gemiste kansen staat centraal in ‘All of Us Strangers’. Regisseur Haigh hierover: ,,Ons leven wordt sterk bepaald door wat we kwijtraken. We herkennen allemaal wel het gevoel dat we die mensen willen terugzien om nog eens met hen te praten. Vaak doen we dat in ons hoofd. Dat is belangrijk, want die gesprekken onderstrepen hoeveel die mensen betekend hebben voor ons.” 

Meer informatie is te vinden op filmhuisemmen.nl.