Het ATLAS Theater in Emmen.
Het ATLAS Theater in Emmen.

Nieuwjaarsfeest gemeente Emmen in ATLAS Theater

Algemeen

EMMEN - De gemeente Emmen organiseert vrijdag 6 januari een nieuwjaarsfeest in het ATLAS Theater. Het feest begint om 19.00 uur.

Het thema dit jaar is Van Gogh- jaar. Tijdens de avond presenteert burgemeester Eric van Oosterhout de eerste kinderburgemeester van de gemeente Emmen. Ook maakt hij bekend wie zich Emmenaar van het Jaar mag noemen en houdt hij de nieuwjaarstoespraak. Wethouder Dewy Leal reikt de Cultuurprijs uit. Tijdens de avond treden het Veenkoloniaal Symfonieorkest en zangeres Annemiek Drenth op. Ook is er muziek van de formatie At Your Service. 

2023 wordt een bijzonder jaar voor Emmen. Het is dan namelijk 140 jaar geleden dat schilder Vincent van Gogh in Drenthe verbleef. Wereldwijd zijn mensen geïnteresseerd in zijn werk en leven. Bijzonder is dat de kunstenaar, die onder meer bekend is van de schilderijen De aardappeleters, Sterrennacht, en Zonnebloemen, in 1883 in de gemeente Emmen woonde en werkte. Dat was in Nieuw-Amsterdam/Veenoord waar hij zijn talent verder ontwikkelde. De culturele erfenis die de schilder achterliet, wordt zichtbaar en kunnen inwoners beleven tijdens de vele activiteiten die volgend jaar georganiseerd worden.

Het college begroet de bezoekers van het nieuwjaarsfeest, dat de afgelopen jaren vanwege corona niet kon worden gehouden, met koffie en thee. Om 19.45 uur gaan de deuren van de zaal open zodat om 20.00 uur het officiële gedeelte kan beginnen. Aanmelden is niet nodig, maar het aantal plekken in het ATLAS Theater is beperkt. Het advies is daarom om op tijd aanwezig te zijn.