Afbeelding

Prostaatcentrum Noord-Nederland heeft nieuwe website

Algemeen

EMMEN - Prostaatcentrum Noord-Nederland (PCNN) is een samenwerkingsverband tussen UMC Groningen (UMCG), Treant Zorggroep (Emmen, Stadskanaal, Hoogeveen), Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG), Saxenburgh Groep Hardenberg en Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). Het unieke samenwerkingsverband, dat bestaat sinds juli 2016, heeft sinds kort een eigen website die speciaal is ingericht voor patiënten met prostaatkanker.

Al sinds de start in 2016 laat Prostaatcentrum Noord-Nederland zien dat het door een goede samenwerking in staat is om kwalitatief hoogwaardige prostaatkankerzorg te geven aan hun patiënten. ,,De gezamenlijkheid uit zich in het feit dat de ziekenhuizen overal op dezelfde wijze werken en dat de artsen wekelijks alle patiënten uit onze regio bespreken’’, aldus prof. dr. Igle-Jan de Jong, uroloog bij het UMCG. 

Aanleiding van de komst van de website was de behoefte om de samenwerking een gezicht te geven en een plek te creëren waar patiënten alle informatie over prostaatkankerzorg kunnen vinden. Bijzonder aan de website is dat drie patiënten de hoofdrol spelen. Hun verschijnen overal op de website en hun persoonlijke verhalen over hun ervaringen met de ziekte geven een beeld van wat een leven met prostaatkanker inhoudt. 

Een belangrijke raadgever binnen het Prostaatcentrum Noord-Nederland is de Prostaatkankerstichting. Leden van de stichting waren dan ook nauw betrokken bij de totstandkoming van de website. ,,Als ervaringsdeskundige weet ik dat informatie ontzettend belangrijk is. Zodra je weet dat je (mogelijk) prostaatkanker hebt, ga je toch meteen op zoek naar betrouwbare informatie’, aldus Johan Weijenberg van de Prostaatkankerstichting.

Naast leden van de Prostaatkankerstichting maakten verpleegkundig consulenten oncologie, urologen en radiotherapeuten deel uit van de werkgroep die de website heeft ontwikkeld. Dr. Luc Roelofs, uroloog bij Treant Zorggroep en lid van de werkgroep: ,,Het is best moeilijk om met alle betrokkenen afstemming te zoeken over de teksten, fotografie en het ontwerp. Dus het hele traject heeft best wel wat tijd in beslag genomen. Maar wat zijn we nu als groep content met het eindresultaat. We hopen dat onze patiënten er veel aan hebben.’’ De site is te vinden op www.prostaatcentrumnoordnederland.nl