Cardiologen Ganiye Sahin-Arpaci (boven) en Marloes van Schaik-van der Wielen. Foto: Treant Zorggroep.
Cardiologen Ganiye Sahin-Arpaci (boven) en Marloes van Schaik-van der Wielen. Foto: Treant Zorggroep.

Cardiologen starten hartpoli voor vrouwen

Algemeen

EMMEN  - Hartproblemen zijn bij vrouwen moeilijker te herkennen dan bij mannen. Cardiologen Marloes van der Wielen en Ganiye Sahin starten daarom onder andere in het Refaja-ziekenhuis in Stadskanaal met een hartpoli specifiek voor vrouwen.


Hiermee is Treant een van de weinige locaties in het Noorden waar vrouwen met hartklachten terechtkunnen voor specifieke onderzoeken, een behandelplan of juist het uitsluiten van de mogelijkheid dat de klachten veroorzaakt worden door het hart.


Omdat het stellen van de diagnose bij vrouwen lastiger is dan bij mannen, waardoor vrouwen vaak niet door hebben dat hun klachten te maken hebben met het hart, is er tijdens het consult voldoende tijd om de klachten uitgebreid te kunnen bespreken. Blijkt uit het consult dat verder onderzoek of behandeling noodzakelijk is, dan is doorverwijzing niet nodig.


Met de opening van het nieuwe hartinterventiecentrum heeft Treant hiervoor letterlijk alles zelf in huis. Behandeling bij Treant wordt bovendien binnen de verzekering vergoed. Huisartsen kunnen vrouwelijke patiënten vanaf 1 december gericht doorsturen naar de vrouwenpoli.